Lekdetectie

HET LEKDETECTIE BEDRIJF VOOR HEEL MIDDEN NEDERLAND

“Lekdetectie” is een specialistische en innovatieve techniek om lekkages snel en precies op te sporen, ook wel lek onderzoek genoemd. Met lekdetectie-techniek wordt de bron van een lekkage, het lek, nauwkeurig en snel gelokaliseerd. Met speciale apparatuur en technieken wordt een schadevrij onderzoek uitgevoerd. Er is dus geen hak- of breekwerk nodig om het lek te vinden. Met een slagingspercentage van maar liefst 95% is een lekdetectie onderzoek de methode voor het opsporen van uw lekkage. We hebben 15 jaar ervaring met lekkages en zijn van huisuit loodgieters, hierdoor kennen we alle haken en ogen van leidingwerk en afvoeren. Een lek onderzoek is niet tijdsgebonden, soms heb je het al na 15 min gezien en soms ben je uren bezig, elk situatie is anders. In onze meetrapportage proberen we zo uitgebreid mogelijk alle bevindingen te belichten dmv foto`s en tekst. Ook geven we adviezen en herstel tips. 

Onze gebruikte technieken zijn:

 • Pyrometer / warmtebeeldcamera meting
 • Visuele (bouwkundige) inspectie
 • Ultrasoon meter
 • Vochtmeting
 • Drukverliestest drukleidingen of visueel
 • Endoscopisch onderzoek
 • Kleur- analyse
 • Leidinglokalisatie

Gratis TIPS:

 • Het beste herken je het lek aan de hand van de vochtkringen en of verkleuringen van je plafond of wand. Dit zijn vaak de eerste symptomen van een lekkage. 
 • Wegvallende druk van de ketel is ook een oorzaak van lekkage. 
 • Ook kan er een lekkage ontstaan na een verstopping in de afvoer van je douche of wastafel. Gebruik daarom nooit chemische goedjes zoals HG, deze kunnen lijmverbindingen en of rubberen verbindingen doen vervormen waardoor er een lek kan ontstaan met grote gevolgschade als gevolg.
 • Heb je een wand grenzend aan een badkamer maar deze wand is behangen, dan is het lek vaak te laat pas zichtbaar, omdat meeste behang types voorzien zijn van een soort plastic vezel, deze houd het lek langer tegen en gaat het vocht er niet zo makkelijk doorheen. Tip hierbij is kijk naar de onderste deel bij de plint, soms krult daar het behang dan een beetje op. Ook kan de behang los komen, bijvoorbeeld in de midden, ook dit is een aanwijzing van een lek. Ook de plinten kunnen soms los laten, ook dit is een aanwijzing van lekkage.
 • Heb je hoekstopkranen in huis, zoals onder wastafel, in de keuken en of badkamer, houd deze ook in de gaten, deze kunnen vaak roesten en gaan dan opeens lekken. Sluit deze hoekstopkranen af als je op vakantie gaat. En zet de kranen open om de druk ervanaf te halen. (kan je het niet volgen : ) App of bel 0633807444 mij ik leg het je graag uit. 

In heel midden Nederland zijn we actief van Flevoland, Lelystad, Almere, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Nunspeet, Amersfoort, Utrecht en het gooi Hilversum, Naarden, Bussem, Huizen, Blaricum en Amsterdam.

We hebben een regulier tarief € 249,- ex btw op afspraak als wel een Spoed tarief voor onderzoeken binnen 24 uur! Vraag hier naar!

 

 

 

 

Lekdetectie

EEN SPECIALISTISCH LEKDETECTIE BEDRIJF

Spoed-Loodgieters is een specialistisch lekdetectie bedrijf en gebruikt de nieuwste technieken op het gebied van lekdetectie. Onze onderzoeken worden altijd uitgevoerd door twee man één opgeleide meettechnicus en één technisch rapporteur. De meettechnicus spoort het lek op en de andere technicus zorgt voor een uitgebreide rapportage die u ter plaatste ontvangt.

In deze rapportage staat precies beschreven wat voor lek het is, waar het lek precies zit en hoe u deze lekkage het best kunt repareren. Door onze technieken en ervaring sporen wij uw probleem altijd snel én kostenbesparend op.

Na het uitvoeren van een Lek detectie

U ontvangt na het detecteren van de lek detectie een duidelijk rapport met alle informatie over de lek. Wat nu ? zoals u ziet is er schade aan uw woning of pand. Wij kunnen naast het detecteren van de lek ook zorgen voor het volledig herstel hiervan. Naast het verhelpen van de lek kunt u ook denken aan het herstellen van o.a. stucwerk en schilderwerk. Wij bieden u alle werkzaamheden aan. Zo heeft u alles onder één dak en hoeft u niet verschillende bedrijven in te huren voor de verschillende werkzaamheden.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer weten en/of Spoed-Lekdetecties inschakelen voor uw gasleidingen of het oplossen van een lekkage? Bel ons 085 060 75 43 of maak gebruik van het contactformulier

Stappenplan Lek detectie

 

U heeft last van een lekkage in uw pand of woning

Neem contact op met uw verzekeraar om de lekkage te melden

U neemt contact met ons op om een afspraak te maken

Wij voeren vervolgens de lekdetectie uit bij u op locatie

U ontvangt van ons het rapport (op lokatie of achteraf) en voldoet de betaling op locatie per tikkie of zelf overmaken per bank, Cash mag ook natuurlijk!

Wij leggen u de vervolgstappen uit met de verzekeraar

U ontvangt (op verzoek) een scherpe offerte voor het verhelpen van de lekkage

Na goedkeuring voeren wij de werkzaamheden van A tot Z uit. (wij kunnen bijna altijd binnen 1 week starten!) Snelheid is onze kracht! Onze reviews op Google spreken voor zich met een 4,7 van de 5 sterren.

 

Onze gegevens

Bel of app ons op 064396-4153 bgg 0633807444 

Stuur een email

0643964153

KVK nr: 82759642

NL20 INGB 0006486050

BTW nr: NL 003200214B66

Waarom Spoed-Lekdetecties

Ervaring

Al meer dan 10 jaar ervaring!

Snel

Uw probleem is snel verholpen.

Service

30 min voor de afspraak een SMS.

Garantie

100% Garantie op ons vakwerk.

Voordelig

Een afgesproken prijs van te voren.

Bereikbaarheid

Van 09:00 – 21:00 uur en voor spoedgevallen kunt u Spoed-Lekdetecties via WhatsApp bereiken.

SNELLE SERVICE

De klus wordt zsm geklaard.

VAKWERK

Altijd vakkundige oplossingen.

GARANTIE

Altijd op ons eigen werk.

LAAG TARIEF

Ook nog eens scherpe prijzen.